Santa Barbara City College, 4

Tänkte berätta lite allmän fakta om Santa Barbara så in får en inblick hur det är där borta!

Santa Barbara är en stad i södra Kalifornien med ungefär 92 000 invånare. Staden ligger längst kusten mot stilla havet. I staden finns det två stora skolor, SBCC(Santa Barbara City College) och UCSB(university of California, santa barbara). UCSB har nog de flesta hört talas om. Speciellt om man sett såkallade ''collegefilmer''. Santa Barbara är en livlig stad men på det bra sättet (så oroa dig inte mamma :D ) men ett stort utbud av nöjen. Med mer än 200 ''soldagar'' och temperaturer som sällan understiger 20° så är det lätt att trivas oavsett vilken årstid på året det är. Santa Barbara är känt för sina vackra stränder och den mysiga stämningen. 

Om man vill åka på roadtrip så går det utmärkt och det finns många stora städer i närheten såsom San Francisco, Los Angeles, Hollywood, San Diego mm. Las Vegas ligger inte i Kalifornien utan i Nevada men inte allt för långt bort för att åka på en liten trip.



SBCC är ett två-årigt community college som startades upp 1909. Skolan är placerad på ett 30 hektars område precis ovanför stranden. Skolan är ett av de högst 10-rankade community colleges i USA. Det finns mycket goda transfermöjligheter efter sin två-åriga utbildning på SBCC till ett amerikanskt universitet som ex UCLA. 
Det går ungefär 20.000 studenter där varav 900 är internationella. Populäraste ämnet att läsa är Business och Marketing men finns OTROLIGT många andra kurser. På Campus finns inga studentboenden så det får man fixa själv genom att hyra rum/hus/lägenhet.

//Ulrika

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0