Ulrika, 7 - Luftar mina tankar

Längtar så jävla mycket! Jag hoppas verkligen att det blir av. Jag skiter i hur mycket det kommer att kosta, det har varit min dröm så länge nu och jag är värd det här! Faktum är att man lätt kommer upp i samma kostnader om man väljer att plugga här i Sverige och man är ju faktiskt berättigad till studielån.

Två saker som dock kommer bli lite jobbigt är för det första att lämna allting här -familj, vänner och djuren. Jag menar, jag kommer ju missa en hel del på ett år, men dagens teknologi är ju att tacka för iaf! Med skype och telefon blir det nog inga problem, men jag kommer att sakna närheten och tryggheten här hemma..
Det andra jag är nervös över är språket. Visst, jag är rätt duktig på engelska, det erkänner jag men hur fasiken ska det bli att plugga på engelska? Om jag väljer idrott kommer det ju bli en himla massa om människans anatomi osv..menmen, jag klarade då engelskan på gymnasiet och fick VG i betyg så det kanske inte blir så jätte hemskt.


Någonting som är väldigt tungt för mig just nu är att jag inte har något stöd i det hela och då menar jag inte bara pengar utan någon som lixom finns där och pushar på mig och uppmuntrar mig. Men för tillfället finns det knappt någon som vill att jag gör det här och det sårar mig så himla mycket..Önskar bara att fler kunde förstå hur mycket jag verkligen vill genomföra det här, finns inga ord som kan förklara det. Det är once in a lifetime och jag kommer ångra mig så innerligt i hela mitt liv om jag backar ur..
vill det här så mycket så att jag nästan gråter nu..kan bara någon snälla förstå!
Finns det någon som tänker i samma bana som jag och vill snacka lite eller finns det någon som funderar på att plugga där hösten 2013 maila mig!!!
/www.usandstrom.blogg.se

Ulrika, 6

Hej! Förlåt för hemskaste uppdateringen men jag får skylla på att det inte hänt så jätte mycket och att min blogg tar väldigt mycket tid just nu..

Har haft det där mötet jag nämde i förra inlägget med Michael från Study Abroad nu i alla fall! Allt gick super och jag fick svar på alla mina frågor plus att jag mer eller mindre valt två av kurserna jag förhoppningsvis kommer att läsa- Physiotherapy och Exercise Science vilket översätts till Sjukgymnast och Idrott&träningslära. Det som är bra med dessa kurser är att det i stort sett mest praktiska och biomedicinska moment vilket då betyder att man får köra allt i "verkligheten" och inte bara i teorin.

Tror att det kommer bli hur bra som hellst och jag hoppas så jävla mycket att det blir av! Nästa steg nu är att ha ett möte med CSN så man får svar på de ekonomiska frågorna och efter det är det bara att ansöka och hoppas att man kommer in! Sista månaden att ansöka är i Mars altså om 10 månader och om det blir att jag åker så tänker jag ansöka redan innan jul för att snabbt få veta sntagningsbeskedet så att man kan planera och ta det lungt tiden innan man åker.

RSS 2.0