Santa Barbara City College, 6

Längtar så jag spricker snart! Om allt går som det ska ohc det blir av så ska anskan till skolan vara inlämnad om prick ett år. Det är inte så himla länge kvar egentligen om man tänker efter. Har drömt om det är så länge nu men tänk om det inte blir av? Va fan händer då? Vad som helst kan ju hända man vet ju aldrig. Hade ju dött isf.

Hoppas vi ses 2013
Love/Ullis


crear gifs




Elin, 3

Hejsan, ett litet snabbt inlägg såhär mitt i natten.
Har precis suttit och pluggat hästkunskapen.. vi har prov på exteriör och exteriörbedömning imorgon.
Inte super roligt och ganska svårt men de funkar:)
Har jobbat hela helgen och försökt pluggat en del men det blir ju alltid så att man pluggar i sista sekunden. Sen så förstör ju facebook för en så det tar ju flera timmar extra! Men nu har jag satt mej ensam nere i köket mitt i natten och pluggat så att ingen ska störa mej. Det funkade faktiskt! Så nu hoppas vi på att jag inte får ig iaf!:)
Som sagt, bättre sent än aldrig!

Slänger även in en länk till en skön låt som jag lyssnat på till plugget! En av mina favoriter faktiskt:)

http://www.youtube.com/watch?v=aSYfCTepe2w

Nä nu ska jag sova, ha det bra allihopen!
Puss o kram
//Elin

Santa Barbara City College, 5




Hej!
Ja. Det är dyrt. 15 units (motsvarar en termin på ett svenskt universitet, dvs 30 ETCT-poäng) kostar i nuläget $4000, dvs ungefär 26000kr. Observera att detta är ett pris för endast terminsafgiften. Självklart så tillkommer det mer kostnader såsom boende som normalt ligger på $500/3000kr. Det är inte priset för en hel lägenhet utan ett sovrum som man delar med någon. Matkostnader tillkommer, bensin och man väljer att köpa bil, fickpengar, hushållsartiklar, försäkring, böcker osv... listan kan göras lång men JA, det är altså himla så dyrt. För ett år så har jag beräknat en kostad på ungefär 130.000kr. Jag kommer att söka stipendier, och jag tror att Elin också tänkt göra det för att minska kostanden så mycket som möjligt. Jag kommer jobba skiten ur mig och dessutom så kommer jag ta ett lån från CSN. 

Har du fler frågor får du gärna ställa en kommentar igen eller maila mig eller Elin. Mailadresser finns i beskrivningen i menyn.
Kärlek/Ulrika




Elin, 2

Hejhopp!
Har precis kommit till skolan fast jag inte börjar förnst 12.30.. men jag tänkte vara duktig idag och plugga fram till lektionen. Vi har nämligen en riktigt helvettesvecka nästa vecka. Två prov i hästkunskap, ett i microbiologi och ett i engelska b plus en inlänmning i hästkunskapen. Känns riktigt tungt så jag är glad att jag kom hit i tid!
Nog med pluggsnack!
Såg att Ullis la ut att vi hade 165 besökare igår och det slutade på 208, riktigt roligt att se:D Fortsätt så!
Aja hade egentligen inte så mycket mer att säga i det här inlägget, hoppas ni fortsätter läsa vår blogg och kommentera mycket!
Passar på att slänga in en bild på mej när jag hade ljust hår.. gud så jag saknar det! Så nu kämpar jag med att få det ljust igen! Tänkte dock inte gå från mörkt till ljust direkt utan slänger i ljusare och ljusare toningar och såsmåningom så börjar jag slinga det. Då brukar de ha blekts lagom mycket till sommarn!
Elin

Puss o Kram
//Elin

Santa Barbara City College, 4

Tänkte berätta lite allmän fakta om Santa Barbara så in får en inblick hur det är där borta!

Santa Barbara är en stad i södra Kalifornien med ungefär 92 000 invånare. Staden ligger längst kusten mot stilla havet. I staden finns det två stora skolor, SBCC(Santa Barbara City College) och UCSB(university of California, santa barbara). UCSB har nog de flesta hört talas om. Speciellt om man sett såkallade ''collegefilmer''. Santa Barbara är en livlig stad men på det bra sättet (så oroa dig inte mamma :D ) men ett stort utbud av nöjen. Med mer än 200 ''soldagar'' och temperaturer som sällan understiger 20° så är det lätt att trivas oavsett vilken årstid på året det är. Santa Barbara är känt för sina vackra stränder och den mysiga stämningen. 

Om man vill åka på roadtrip så går det utmärkt och det finns många stora städer i närheten såsom San Francisco, Los Angeles, Hollywood, San Diego mm. Las Vegas ligger inte i Kalifornien utan i Nevada men inte allt för långt bort för att åka på en liten trip.



SBCC är ett två-årigt community college som startades upp 1909. Skolan är placerad på ett 30 hektars område precis ovanför stranden. Skolan är ett av de högst 10-rankade community colleges i USA. Det finns mycket goda transfermöjligheter efter sin två-åriga utbildning på SBCC till ett amerikanskt universitet som ex UCLA. 
Det går ungefär 20.000 studenter där varav 900 är internationella. Populäraste ämnet att läsa är Business och Marketing men finns OTROLIGT många andra kurser. På Campus finns inga studentboenden så det får man fixa själv genom att hyra rum/hus/lägenhet.

//Ulrika

 


Ulrika, 2

165 besökare på våran andra bloggdag! Helt sjukt! Nu saknas bara kommentarerna ;)
Ändrade lite med headern så att det står Santa Barbara City College på den så då vet man vart man kommit haha. Nu blir det middag sen förhoppningsvis lite plugg.
Kram på er


Santa Barbara City College, 3

Hejsan!
Sitter på min sista lektion, matte B.. lagomt trött och less och vill bara hem.
Hjärnan slutade funka runt 12 tiden och sen dess har vi haft 1,5 timmas projekt och företagande och nu matte..
Aja nu ska jag sluta klaga! Försöka hänga med lite grann men det går väl sådär, sitter mest och kollar på bilder från sbcc och drömmer mig bort. Jag kan inte riktigt förstå att vi förmodligen åker om ett drygt år, helt sjukt!
Det är ju verkligen som en dröm! Det är så otroligt vackert och det är ju en sån där "once in a lifetime" chans som man bara måste ta!
Slänger in lite bilder på vackra Santa Barbara/sbcc:)
En del av Campus, som ni ser ligger det precis intill stranden


sbcc


Sjukt att dom har den här på skolan, väldigt fin!


Campus


State Street som går igenom Santa Barbara

Puss o Kram
//Elin

Elin, 1

Hejsan!
Nu tänkte jag skriva ett litet inlägg som inte har något att göra med sbcc alls!
Utan den här gången tänkte jag skriva om björklöven. Det är ju så att dom gått vidare till play off där det är bäst av tre som gäller! Det börjar ikväll borta mot boden så vi måste verkligen hålla tummar så det blir en vinst! Sedan blir det hemma på lördag klockan 15.00 så då hoppas jag att alla umebor tar sig dit och hejjar! Det blir ev. en match på söndag också klockan 16.00.
Jag hoppas på bra drag och mycket folk i helgen!

Tänkte slänga in en länk till två riktigt bra och roliga videosar från björklövens hemsida. Reportern är självaste William Quist (forward i björklöven, tyvärr nu skadad) och han intervjuar målvakten Petter Sandström. Absolut värda att kika på!:D
http://www.bjorkloven.com/2012/02/22/petter-sandstrom-infor-matchen-mot-boden/
Puss o Kram
//Elin

Ulrika, 1

Hej!
Tänkte bara lägga in ett snabbt inlägg om att designen är uppe på bloggen nu! Klicka f5 några gånger för säkerhetsskull så att det syns. Om det är något som ser knasigt ut får ni gärna lämna en kommentar och berätta vad som är fel så ska jag försöka ändra det så snabbt som möjligt!
Jag gör även designer åt andra mer om det kan ni läsa på min 'riktiga' blogg.
www.usandstrom.blogg.se

Älskade Santa Barbara!

Santa Barbara City College, 2

Godmorgon!
Innan jag börjar skriva om det jag hade tänkt så tänkte jag berätta att nu i början så blir det förmodligen jag(elin) som skriver mest här i bloggen då Ulrika har en egen blogg som hon skriver i annars. Självklart kommer Ulrika skriva här ibland om sbcc planerna men annars blire mest jag!
Här har ni föresten länk till Ulrikas blogg, riktigt bra så läs den!
http://usandstrom.blogg.se/
Iallafall så var jag och Ullis på möte igår med en amerikansk man som jobbar på företaget Study Abroad. Det är ett företag som hjälper till vid utlandsstudier. Dom hjälper en med allt ifrån visum, csn till boende och problem på plats.
Vi har kollat runt bland flera olika sådana företag men inte riktigt hittat "vårt rätta" förnst vi hittade det här. Det verkar som ett otroligt bra och seriöst företag som har flera års erfarenhet på nacken! Iallafall så mötte vi då upp den här mannen Michael på Umeå flygplats och satte oss ner och började diskutera. Han ville veta vad vi hade tänkt oss och självklart var ju de sbcc. Han gav oss massor med information om skolan, området, kostnader osv. och vi bollade idéer fram och tillbaka. Ju med att han själv varit i sbcc 5 gånger tidigare så kunde han ju verkligen berätta hur det var där på skolan och i staden så vi blev riktigt nöjda med all information vi fick!
Jag och Ullis diskuterade efter mötet och vi kom fram till att vi förmodligen kommer välja det här företaget om nu inte något annat ännu bättre skulle dyka upp!
Här är länken till deras hemsida: http://www.studyabroad.se/start.aspx
En sommarbild från Stöcksjö.. galet vad man längtar efter sommaren nu!

Nu har ni fått en lite update om vad som händer runt våra planer!
Hoppas ni får en bra dag!
Puss o Kram
//Elin

Santa Barbara City College, 1

Hejsan!
Tänkte nu skriva om vilka vi som driver bloggen är och varför vi driver den.
Jag heter Elin Roshed, är född i November 1994 och bor på Sandbacka i Umeå tillsammans med min mamma Anna. Har egentligen en väldigt stor familj, fyra systrar och en bror men nu är jag den enda kvar som inte flyttat hemifrån än!
Elin

Jag pluggar andra året på Forslunda Gymnasiet linjen Naturbruk inriktning häst. Som ni kanske förstår då så är jag en riktig hästtjej, tyvärr så har det blivit lite mindre timmar med hästarna nu på slutet pga. skada. Jag har dock hållt på med hästar sen jag var 10 och har under den tiden hunnit rida flera år på ridskola, haft 100tals medryttar hästar, en foder häst och en aldeles egen ponny! Som jag sa så satte dock skadan stopp för ridningen så nu blir det bara ett pass i veckan genom skolan och det räcker för mej.
Min gamla ponny Mojje!

Jag har alltid varit en tjej som har många bollar i luften och jag har genom åren hunnit med fotboll, innebandy, basket, pianospel, tävlat lite löpning och som jag sa ridning. Förutom då ridningen så har fotboll varit min stora passion här i livet. Jag började när jag var 5 år och höll på till 2009/2010.. är lite osäker på året. Iallafall så spelade jag tillsammans med klubben Sandåkerns SK och där trivdes jag otroligt bra! Vi hann spela Umeå Fotbollsfestival 10000 gånger, pite summergames ett antal gånger, Dana cup en gång och såklart Gothia en gång! Det är minnen man kommer bära med sig resten av livet! Vi hade otroligt roligt och jag måste ju passa på att skryta lite om vår brons medalj vi tog i Gothia, det är man väldigt stolt över! Jag funderar dock på att börja om nu till sommarn, dock bara på en låg nivå. Jag saknar fotbollen så otroligt mycket och självklart är det bra att få träningen på köpet! Så vi får se hur det blir med det:)
På min fritid så blir det ju såklart en hel del plugg men annars så tränar jag så mycket jag hinner och orkar. Det blir oftast spinning eller några timmar i gymmet, eventuellt något bodypump pass då och då. Sen så blir det såklart någon utekväll med vännerna ibland!
Nu höll jag på glömma en viktig del i mitt liv.. haha tror mina vänner skrattar åt mig när dom läser det här då det här är det enda jag pratar om dygnet runt.. nämligen hockey! Jag är en riktig hockeynörd och spenderar otroligt mycket tid på hallen. Jag spelar ingenting själv men är ett otroligt stort fan till Umeålaget Björklöven! Jag jobbar även på deras matcher med min vän Emma och vi har riktigt roligt ihop när vi står där och säljer biljetterna!;)
Löven är just nu i playoff så det är otroligt spännande! Vi får se hur det går!
Slänger upp en bild på denna otroligt duktiga(tyvärr föredetta) björklövenspelaren! En riktigt grym spelar som tyvärr bytte till ett lag söderut.

Som ni märker så kretsar mitt liv och har alltid gjort runt träning och det blir förmodligen det jag kommer plugga om det nu blir som jag och Ullis har tänkt oss! Mer om det får ni läsa längre ner!
Om jag ska beskriva mig som person så är jag en väldigt glad, framåt och positiv tjej. Jag vill mycket och älskar nya utmaningar och sätter ständigt nya roliga mål så jag känner att jag tar mig framåt!
Nu ska ulrika få skriva lite om sig också!
Hej!
Mitt namn är Ulrika Sandström är född 26 September 1993, är alltså 18 och fyller 19 iår. Jag växlar mellan två boenden just nu. Är i Umeå på veckorna med min älskade mamma Maria och på helgerna i Vännäs med min pojkvän Filip och hans familj.
Ulrika

Precis som Elin så pluggar jag andra året på Forslunda med inriktning häst och jag stormtrivs!
Har hållt på med hästar i hela mitt liv med det har blivit lite mindre det senaste året då hästen jag red avlivades. Har dock fått upp ögonen för travsporten nu då jag knappt rider längre och funderar på att välja det som sista inriktning i trean.
Ulrika och Bella

Förutom hästar så har jag flitigt tränat och tävlat i friidrott i mina yngre dagar men avslutade min "karriär" pga knäskada. Den gren jag inriktade mig på var sprint och utan att skryta så var jag himla duktig på det! Synd bara att skadan kom ivägen. Har en liten "minidröm" att göra comeback imon friidrotten någon gång i livet, men det är en lång väg att stärka knäet igen och bli i form gör den sorts träning igen.
Utöver skolan så är jag den största delen av tiden med min pojkvän Filip. I Mars har vi varit tillsammans i 3 år och jag älskar honom mer och mer för varje dag som går! Är jag inte med honom håller jag gärna till på gymmet och styrketränar! Det har blivit lite mer av en passion haha.
Finaste paret Ulrika och Filip

För ett tag sedan började jag tänka på vad jag skulle göra efter skolan. Jobba? Plugga? Resa? och då kom jag på tanken att plugga OCH resa samtidigt! USA var ett självklart val för mig då jag har velat åka dit enda sen jag var liten. Jag tittade runt på grymt många skolor men det vara bara en som jag fastnade för - Santa Barbara City College. Belägen i Kalifornien. Det är en otroligt fin skola med stranden endbart några 100 meter från skolan.
Och på den vägen är det.. Jag ska kämpa allt jag kan för att få min dröm att gå i uppfyllelse! Allt känns så himla rätt med skolan och Elin är också inne på den lika mycket som jag tror jag så det kommer bli GRYMT om det blir av! Har förresten inte bestämt mig vad jag ska plugga men det kommer nog. Funderar på idrott iaf eller kanske business...?

Varför valde vi då att starta den här bloggen? Jo som Ullis berättade så hade hon börjat spåna runt bland olika alternativ runt Utlandsstudier och fastnade direkt för sbcc då hon hittade den.
Om ni kollar på den här videon så kanske ni förstår varför?!..
http://www.youtube.com/watch?v=Bgwm_JFU88Y
Iallafall så hörde jag Ulrika prata om hennes framtidsplaner och blev faktiskt riktigt intresserad. Jag bad henne då visa lite information och även jag fastnade direkt för sbcc! På den vägen började det.. Sedan vi började diskutera det här så har vi hunnit söka massor av information, hunnit drömma en hel del samt hunnit med några möten med olika företag som hjälper till vid utlandsstudier.
Som ni läste tidigare så vill vi förmodligen båda två läsa något inom idrott/träningslära/hälsa... åt det hållet iallafall! Vi kommer självklart berätta mer om det dock får det bli någon annan gång!
SBCC

Aja nu ska jag inte babbla nåt mer.. hoppas ni vill följa våran blogg om våran, än så länge dröm men förhoppningsvis om nåt år verklighet!
Ha det bra!
Puss o Kram
//Elin


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0